Maandag 11 april: Copper8 in Pakhuis de Zwijger

op 04 april 2016

Op 11 april wordt de routekaart ‘Amsterdam Circulair’ besproken in Pakhuis de Zwijger. Experts en koplopers, waaronder Copper8, zullen in discussie gaan over de routekaart.

In de programmareeks ‘de Circulaire Stad’ van Pakhuis de Zwijger gaat het over – de circulaire stad: een stad waarin we slimmer en efficiënter omgaan met grondstoffen, energie en afval om een zelfregulerende en duurzame relatie met ons biosfeer te creëren. In de discussieavonden wordt er gekeken wat er al kan, wat er gebeurt, maar ook wat er nodig is om initiatieven verder te brengen en slimme verbindingen tussen kringlopen en mensen te leggen.

In alweer de 31e avond uit deze reeks staat de circulaire strategie van de gemeente Amsterdam ter discussie. In opdracht van de gemeente Amsterdam  nderzochten Circle Economy, TNO en Fabric de mogelijkheden voor een circulaire economie in Amsterdam en de regio. Dit onderzoek kreeg de naam ‘Amsterdam Circulair’. Grote kansen liggen in de bouwketen, maar ook in de keten van voedsel en organische reststromen. De centrale vraag is: hoe wordt de regio Amsterdam de circulaire koploper?

Tijdens deze avond komen verschillende experts aan het woord, waaronder oud-minister Jacqueline Cramer (Hoogleraar UU), Jeroen Swart (CEO AEB Amsterdam), Marc de Wit (Circle Economy) en Selma Seddik (mede-oprichtster InStock). Abdeluheb Choho (Wethouder Duurzaamheid en Openbare Ruimte bij de Gemeente Amsterdam) zal de routekaart ‘Amsterdam Circulair’ presenteren.

In het rapport wordt de bouwketen als een van de kansrijke sectoren beschreven. De circulaire inrichting van de bouwketen wordt volgens de visie concreet vormgegeven door het slim ontwerp en efficiënt ontmantelen van gebouwen, terugwinnen en hergebruik van materialen en het beter uitwisselen van grondstoffen tussen marktpartijen door bijvoorbeeld een grondstoffenbank. Hierover zal een paneldiscussie worden gevoerd met:

De avond start om 20.00 in de grote zaal van Pakhuis de Zwijger. Meer informatie, en de mogelijkheid tot inschrijven, vind u via deze link.

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten