Copper8

Ons eigen Copper8 kantoor

De opdracht

Ons kantoor is echt ons visitekaartje. Wij hebben een duurzaam kantoor gecreëerd dat helemaal bij ons past. En dat is ons gelukt door samen te werken met toonaangevende partners.

Context

Wij geloven dat een kantoor moet uitstralen waar je als bedrijf voor staat. Daarom waren wij erg blij dat we de kans kregen om de 8e verdieping van het James Watt-gebouw in Amsterdam te ontwerpen. Je raadt waarschijnlijk wel hoe wij dat voor ons zagen: duurzaamheid en circulariteit tot in de kleinste details doorgevoerd. Het liefst ook zichtbaar, zodat onze bezoekers het kunnen zien.

De vraag

Samen met onze architect en de verhuurder van het pand hebben we hard gewerkt aan de invulling van ons concept. Dit begon al met een innovatieve constructie voor de huur. In samenwerking met verhuurder Cocon Vastgoed kwamen wij tot een afspraak waarbij er niet betaald wordt per m2, maar per bezette werkplek (FTE). Zo zijn de opstartkosten voor ons overzichtelijk: als wij groeien, groeit de huurprijs met ons mee, maar die kunnen we dan ook beter dragen. Vanaf een bepaalde omvang betalen wij iets meer dan de huidige m2-prijs, waardoor er een win-win situatie ontstaat.

De vereisten

Wij hebben niet alles voor elkaar gekregen wat we wilden, maar we zijn toch erg trots op het resultaat. Waarom? Dat lees je hieronder.

Ben je enthousiast geworden? Dan hebben we goed nieuws, wij verhuren ons kantoor! Wij delen graag onze ruimte met andere duurzame ondernemers en bieden daarom werkplekken aan. Neem contact met ons op als je interesse hebt.

Het proces

In eerste instantie heeft Copper8 zich gericht op de bouw van het hotel. Daarnaast heeft Copper8 zich hard gemaakt om het beheer- en onderhoudscontract bij de realiserende partijen te beleggen. Met als doel dat duurzame optimalisaties voor de lange termijn worden doorgevoerd. Vervolgens richtten wij ons op de losse inrichting en de exploitatiekant van hotel. We hebben meegedacht over de inkoop van de juiste circulaire producten, zoals vloerbedekking, verlichting en meubilair.

Het resultaat

Heeft u interesse om een werkplek bij ons te huren, neem dan contact op met Ilse Klaasse Bos. Wilt u meer weten over hoe u zelf uw kantoor circulair kan maken? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Wil je meer weten over onze projecten? Mail ons.