Rose Wobben versterkt Copper8

op 01 april 2018

Copper8 wordt Copper9… nou, niet echt, maar we hebben er wel een 9e teamlid bij! Onze nieuwste aanwinst heet Rose Wobben. Deze vrolijke idealist wordt een van onze steunpilaren op kantoor. Een passende functietitel hebben we (nog) niet, maar verwelkomen goede ideeën.

Ben je benieuwd naar Rose? We stelden haar zoals gewoonlijk een paar vragen voor de snelle kennismaking!

Omschrijf jezelf in 3 woorden…
Betrokken, empathisch, onderzoekend

Waarom heb je voor Copper8 gekozen?
De bevlogenheid waarmee Copper8 werkt aan een mooiere wereld vind ik inspirerend en    motiverend. Zelf heb ik in het verleden mijn idealisme voornamelijk ingezet als sociaal werker, maar daarnaast is duurzaamheid altijd een thema geweest dat me raakte. Ik vind het geweldig dat ik nu de kans krijg om meer te leren over innovaties die daadwerkelijk een verschil maken op dit gebied. Ik hoop dat ik daar in mijn ondersteunende rol op kantoor aan kan bijdragen.

In eerste instantie ben ik op een heel persoonlijke manier in aanraking gekomen met het praktische idealisme van Copper8. Ik heb door flinke gezondheidsproblemen een tijd niet kunnen werken en ben nog aan het aftasten wat mijn fysieke mogelijkheden zijn wat dit betreft. Copper8 heeft destijds mensen met een arbeidsbeperking uitgenodigd om te solliciteren voor de functie die ik nu heb. Dit heeft mij de kans gegeven om me weer nuttig te maken én mezelf te ontwikkelen in een prachtig werkveld. Het feit dat Copper8 ook op deze manier nadenkt over haar rol en verantwoordelijkheid in de wereld is voor mij een extra motivatie om mezelf te verbinden aan deze organisatie.

Welke unieke kwaliteiten voeg jij toe aan het team?
Door mijn ervaring als kwalitatief marktonderzoeker kan ik goed schakelen tussen verschillende stakeholders en overzicht houden. Ik overzie snel de grote lijnen maar kan ook goed focussen op details. Mijn sociale flexibiliteit zorgt ervoor dat ik gemakkelijk contact maak en bijdraag aan een goede sfeer.

Wat is het eerste wat je gaat aanpakken bij Copper8?
Ik ga er eerst voor zorgen dat ik meedraai op de manier waarvoor ik ben aangenomen. Maar naarmate ik meer lees over circulaire economie, begrijp ik steeds beter dat er voor succesvolle circulaire vernieuwing niet alleen goede kennis nodig is. Betrokkenen hebben meer te maken met  gedragsverandering en werken met een ander soort motivatie dan bij projecten die gebaseerd zijn op een traditionelere economie. Het lijkt me leuk om op een gegeven moment te kunnen bijdragen aan deze beweging, bijvoorbeeld door mee te denken over de publicaties op de website van Copper8.

Als je niet op kantoor bent, waar kunnen wij jou dan vinden? Ik woon nu meer dan 10 jaar in Amsterdam en kan nog steeds enorm genieten van deze stad en alles wat ze te bieden heeft. Ik zit graag met een boekje in het café om af en toe een beetje mensen te kijken, ga naar voorstellingen en geniet er enorm van om op mijn fiets door de stad te crossen. Verder word ik blij van mijn vrienden en familie.

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten