Transitieagenda Circulaire Bouweconomie gepresenteerd

op 15 januari 2018

De Week van de Circulaire Economie start met de presentatie van de vijf transitieagenda’s aan de opstellende partners van het Grondstoffenakkoord. In de Fokker Terminal werden de agenda’s door de voorzitters van de vijf transitieteams gepresenteerd, in de aanwezigheid van ruim 600 aanwezigen. Copper8 werkte de afgelopen acht maanden intensief mee als lid van het transitieteam Circulaire Bouweconomie.

In het Rijksbrede programma Nederland Circulair in 2050 dat het kabinet in september 2016 heeft gelanceerd, zijn destijds vijf sectoren/ketens aangewezen als prioritaire sectoren:

Voor elk van bovengenoemde sectoren is begin 2017 een Transitieteam samengesteld bestaande uit koplopers, experts, ketenpartners en belanghebbenden. Gezamenlijk moesten deze leden komen tot een concreet plan waarmee de betreffende sector circulair kan worden in aanloop naar 2050.

Namens Copper8 zat Cecile van Oppen in het Transitieteam. Vanuit haar rol heeft zij getracht de belangen en de ervaring van de voorlopers te vertolken naar het plan. Belangrijke aspecten die zijn verwerkt in de Transitieagenda Circulaire Bouweconomie zijn:

De Transitieagenda Circulaire Bouweconomie is hier te vinden. Wij hopen van harte dat dit niet de afronding is van 8 maanden werk, maar het startschot van een echte Circulaire Bouweconomie.

 

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten