Vitens winnaar circulair icoonproject 2015

op 19 november 2015

Afgelopen dinsdagmiddag was Copper8 aanwezig bij de verkiezing van het beste circulaire icoonproject van 2015. Vitens kreeg zowel de meeste stemmen van de jury als van het publiek, en werd de duidelijke winnaar. Birgitta Kramer, kortgeleden tot MVO-manager van het jaar uitgeroepen, mocht de award van recycled plastic in ontvangst nemen. Mooi om te zien hoe plannen en ambities van 4 jaar geleden werkelijkheid worden!

Vitens haalt kalk, methaan en humuszuren uit het water en ziet deze restproducten niet als afval maar als waardevolle grondstoffen voor de agrarisch sector. Het bevordert namelijk bodemvitaliteit en hiermee de productie van de boeren. Het gebruik van deze restproducten komt dus ten goede aan de verduurzaming van de watersector en de agrarische sector. Kortom, een win-win situatie.

Vitens is inmiddels één van de grootste humuszuurproducenten van Europa en verdient aan deze nieuwe producten. De internationale opschaalbaarheid is enorm, ook voor ontwikkelingslanden heeft dit potentie.

Copper8 feliciteert Vitens met de verkiezing circulair icoonproject, en Birgitta Kramer in het bijzonder, met deze prijzen en vooral duurzame resultaten.

 

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief