Woensdag 18 juni: Copper8 moderator tijdens Kansdag Zorgvastgoed van de Energiesprong

op 19 juni 2014

Op 18 juni vond een grote Kansdag voor Zorgvastgoed plaats voor bestuurders en huisvestingsmanagers van alle zorginstellingen in Nederland. In drie zogenoemde verkenningsrondes gingen de zes vragende zorginstellingen met vertegenwoordigers van de 17 aanbiedende partijen met elkaar in gesprek. Copper8 was één van de moderators tijdens de verkenningsrondes.

Vastgoed aanpassen door de energierekening in te zetten als investeringsmotor. Het is volgens van Elly van Kooten, directeur Maatschappelijke Ondersteuning bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een uitstekende manier voor zorginstellingen om hun huisvesting aan de huidige en toekomstige wensen van bewoners aan te passen. “Ik vind dat elke zorgvastgoed eigenaar hier naar moet kijken. Als je naar nul op de meter kan moet je dat doen.”

Van Kooten zei dit tijdens de opening van de Kansdag Zorgvastgoed op woensdag 18 juni in de Metaal Kathedraal in Utrecht. Zes zorginstellingen met concrete vragen om hun energiegebruik omlaag te brengen gingen met zeventien consortia uit de bouw hierover in gesprek. Deze dag was door de Energiesprong Zorgvastgoed op touw gezet met als doel de vragende zorginstellingen met de aanbiedende bouwpartijen in contact te brengen.

“De winst van deze dag is dat er veel contacten zijn gelegd. Maar de grootste opbrengst is wel, dat mensen naar hun eigen rol zijn gaan kijken. En vooral hoe zij die rol anders zouden kunnen invullen om tot een beter resultaat te komen”, concludeerde Bekkema. Zij ziet deze dag dan ook heel nadrukkelijk als startpunt en zéker niet als eindpunt. “Er is een goede start in de samenwerking gemaakt. Nu moeten we doorpakken.”

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief