Woensdag 30 september: Cecile van Oppen spreker op ESB Kickoff Avans Hogeschool

op 08 september 2015

Op 30 september lanceert de Avans Hogeschool haar ‘Expertisecentrum Sustainable Business‘ in het Chasse Theater in Breda. Op inspirerende wijze zullen sprekers zoals Herman Wijffels en Marleen Janssen Groesbeek de ESB Kickoff Avans Hogeschool inkleuren en mede richting geven aan de vraag hoe ‘duurzaamheid’ in de 21e eeuw vormgegeven moet worden. Het plenaire middagprogramma heeft als thema ‘Duurzaamheid in de praktijk: de jeugd heeft de toekomst‘, waarin  Cecile van Oppen van Copper8 een bijdrage zal leveren.

Onder leiding van dagvoorzitter Lars Sorensen zal tijdens de ochtend verdieping plaatsvinden over waarom Avans nu kiest voor duurzaamheid, de relevantie van het onderwerp op dit moment, en in specifieke zin wat het ESB daaraan kan bijdragen. Vervolgens zullen er onder leiding van verschillende experts in drie rondes 18 verschillende masterclasses worden gehouden met aansprekende thema’s zoals ‘duurzaam inkopen’, ‘durf-te-vragen’ en ‘alternatieve duurzame financiering voor het MKB’.

ESB kickoff

In de plenaire middagsessie worden experts en ervaringsdeskundigen op het gebied van duurzaam ondernemen aan de tand gevoeld over de rol die onderwijs, studenten en jonge duurzame ondernemers kunnen spelen om uitdagingen het hoofd te bieden. Naast Cecile nemen Willem Lageweg (directeur MVO Nederland), Maurits Hekking (programmamanger Politics bij de Groene Zaak) en Natascha Kooiman (Smaackmakers) deel aan deze discussie.

Meer informatie over de lancering van het ESB en inschrijvingen kunt u hier vinden.

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten