Woensdag 4 november: Onderzoek naar Olympische Spelen en Duurzaamheid

op 01 november 2015

Op woensdag 4 november presenteert Copper8-stagiaire Laurie Kemp haar onderzoek naar duurzaamheid binnen de Olympische Spelen. Met haar onderzoek heeft zij zich voornamelijk gericht op de wijze waarop het IOC het bidding proces vormgeeft, en hoe dit invloed heeft op de duurzaamheidsprestaties van de uiteindelijke gaststeden. Onder de titel ‘No Building Left Behind’ geeft Kemp aan op basis van haar onderzoek hoe het bidding proces gewijzigd kan worden om lange termijn bruikbaarheid en duurzaamheid van de stadions te borgen.

In het onderzoek heeft zij voornamelijk gekeken naar de spelen van Beijing (2008), Vancouver (2010) en Londen (2012). Op basis van de beschikbare informatie, aangevuld met interviews heeft zij de duurzaamheidsbeloftes en -prestaties van de drie steden geanalyseerd; op basis waarvan Kemp met een aantal aanbevelingen komt voor het bidding proces van het IOC.

Het afstudeeronderzoek van Kemp is gedaan onder begeleiding van Prof. Frans van der Woerd van de Vrije Universiteit (academisch) en Copper8. Het onderzoek komt voort uit een overtuiging van Copper8 dat de Olympische beweging meer kan doen om een positieve duurzaamheidsboodschap te verspreiden door de verbindende kracht van sport te benutten als communicatiemiddel.

Er is een aantal plekken beschikbaar om de presentatie bij te wonen, stuur hiervoor een email naar info@copper8.com.

De scriptie van Laurie Kemp kunt u hier vinden.

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief