Woensdag 11 februari: Workshop Measuring Social Value in Nepal

op 16 februari 2015

Op 11 februari heeft Dirk Bijl de Vroe in Kathmandu een workshop gegeven waarin Nepalese ondernemers werden uitgedaagd om na te denken over hun sociale impact. Waarom zou je social impact willen hebben? En waarom moet je het meten? En hoe? In break outs werd gewerkt aan het meetbaar maken van hun eigen impact.

De workshop vond plaats met de Fair Meter case study als raamwerk. Het Fair Meter project richt zich op het ontwikkelen van een slimme elektriciteitsmeter die zo ‘eerlijk’ mogelijk moet worden geproduceerd, gebruikt en hergebruikt. Onderdeel van dit project is o.a. een Resources Identification Tool die samenstelling en grondstoffenstroom van de meter in kaart brengt. Nepalese ondernemers die aanwezig waren werken o.a. aan biologische fertilizer, schoon drinkwater, transparante trading-exchange software, technische software voor bouwprojecten en toepassing van bamboe als instrument voor gebiedsontwikkeling, duurzame bouw en werkgelegenheid.

Copper8 werd uitgenodigd door Rockstart Impact Nepal, een programma dat Nepalese ondernemers 100 dagen begeleidt om te komen tot een succesvolle investeringsaanvraag bij (social impact) investeerders. Rockstart werkt in Nepal samen met de organisatie One to Watch. Zij koppelen Nederlandse investeerders aan veelbelovende projecten in Nepal. Ook voor One to Watch is sociale impact een belangrijk uitgangspunt.

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten