Copper8 spreker op World Forum on Sports & Culture, Tokyo

op 16 oktober 2016

In het najaar van 2016 is het Copper8 team veel pad om hun ervaringen en visie te delen. Na Terschelling en Rome is de volgende halte Tokyo, waar Cecile van Oppen zal spreken op het ‘World Forum on Sports & Culture‘ over de Circulaire Economie.

Het World Forum on Sports & Culture wordt gehouden in het kader van de Olympische Zomerspelen die in 2020 in Tokyo worden georganiseerd. Het Forum start op 19 oktober in Kyoto en zal vanaf 21 oktober in Tokyo neerstrijken. Verschillende internationale sprekers zullen gedurende het 4-dagen durende forum hun visie en ervaringen delen, waaronder Thomas Bach (voorzitter IOC), Philip Craven (voorzitter IPC), Klaus Schwab (voorzitter World Economic Forum), Francis Gabet (directeur van de Olympic Foundation for Culture and Heritage) en Hilde Schwab (mede-oprichtster van de Schwab Foundation voor sociaal ondernemerschap),

Op vrijdag 21 oktober zal Cecile van Oppen een spreker zijn tijdens de sessie met als thema ‘The Circular Economy: A New Growth Opportunity’. Andere sprekers tijdens deze sessie zijn:

Hier kunt u meer informatie vinden over het programma van het World Forum on Sports & Culture.

Copper8 zal overigens de gehele week van 17-21 oktober in Japan zijn, en gedurende deze week deelnemen aan de Economische Missie onder aanvoering van Minister Schippers met als thema ‘Smart Urban Solutions’. Tijdens deze missie is Cecile tevens spreker op het seminar ‘Sports and Sustainability’ wat door de Nederlandse ambassade wordt georganiseerd. Tijdens deze presentatie zullen, naast de visie van Copper8 over duurzame spelen, ook een aantal concrete toepassingen van andere Nederlandse ondernemers worden gedeeld waaronder Dopper, Close the Loop Foundation, E-Waste Race en Wasteboards.

Het doel van deelname aan de missie is het verduurzamen van de Olympische Spelen die in 2020 in Tokyo worden gehouden, waar Copper8 onlangs de Stichting ‘Olympact’ voor heeft opgezet.

Na Tokyo zijn er nog twee internationale haltes die worden aangedaan eind 2016. Volg ons op de onderstaande kaart.

kaart

 

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten