Young professionals delen hun bevindingen over circulaire economie in de bouw

Door Noor Huitema,
op 29 september 2016

Met als doel om meer uitwisseling van kennis te bevorderen organiseerde Copper8 samen met oud-stagiair Werner Loppies (inmiddels werkzaam bij Brink Management / Advies) een sessie met 7 ‘Young Circular Building Experts’. Deze groep van alumni en afstudeerders hebben ieder om en nabij een jaar wetenschappelijk onderzoek verricht naar circulaire economie in de bouw. Snel werd duidelijk dat kennis delen en van elkaar leren nog een gemis is tijdens en na het afstuderen binnen dit thema.

De eerste ‘Young Circular Building Expert Sessie’ ontstond na een belletje van één van de experts die ons graag wilde bedanken voor de bijdrage die wij hadden geleverd aan zijn scriptie middels het geven van een presentatie. Toen een paar dagen later een soortgelijk bericht ons bereikte, ontstond het idee om alle afstudeerders die ons de afgelopen tijd hebben geïnterviewd rondom het thema circulair bouwen, gecombineerd met de contacten van Werner, uit te nodigen om kennis te delen, te creëren en nieuwe verbindingen te leggen. Een hele mooie uitdaging!

img_7044

De Young Circular Building Experts hebben gewerkt vanuit verschillend vakgebieden binnen circulair bouwen die vaak complementair zijn aan elkaar en in de praktijk weinig met elkaar verbonden worden. De presentaties varieerden qua inhoud van de keiharde business case naar verschillende meetmethodieken voor een circulair gebouw tot aan de kracht van samenwerking. Er werden stevige discussies gevoerd en voor iedereen kwam in elke presentatie wel iets nieuws voorbij. Dus zelfs voor deze ‘Young Experts’ die zich geruime tijd hebben ondergedompeld in de materie, is er nog een hele wereld te ontdekken.

Ook wij zijn weer een stukje wijzer geworden en hebben zeker de kracht van de uitwisseling van scripties over circulair bouwen ervaren. De Young circular economy experts presentatie is na te lezen, met veel dank aan de volgende Young Circular Building Experts:

Benieuwd naar de resultaten van deze experts? Neem contact op met Ilse Hoenderdos: hoenderdos@copper8.com of 0610312010.

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten