boek

Circulair Inkopen in 8 stappen

op 20 november 2018

Inkoop is een krachtig middel in de transitie naar een circulaire economie. In Europa alleen al is het overheidsbudget voor inkoop ruim €1.800 miljard. Door andere vragen te stellen kunnen leveranciers verleid worden om hun producten te herontwerpen; ook kunnen gesloten ketens ontstaan.

Het boek, dat is geschreven door Cécile van Oppen, Godard Croon en Dirk Bijl de Vroe vat onze lessen samen van 10 jaar circulair inkopen. De publicatie is mede mogelijk gemaakt door Rijkswaterstaat.

Ontstaan vanuit de overtuiging dat wij als bureau misbaar willen zijn is deze handleiding voor circulair inkopen geschreven. De handleiding moet inkopers, beleidsadviseurs en projectleiders helpen om zelfstandig een circulair inkooptraject op te starten en uit te voeren. In het boek worden acht stappen behandeld om tot een geslaagd circulair inkooptraject te komen. De stappen worden ook onderbouwd aan de hand van gerealiseerde cases.

  1. Circulair inkopen: waarom en wat?
  2. Interne consequenties
  3. Vraagstelling
  4. Multidisciplinaire samenwerking
  5. Aanbestedingsprocedure
  6. Circulariteit meten en beoordelen
  7. Borgen van circulariteit
  8. Contractmanagement

Om onze kennis te delen, is het boek gratis digitaal beschikbaar. Het boek is via deze link direct te downloaden. E-book Circulair Inkopen in 8 stappen. De Engelse versie, deze is verkrijgbaar via deze link. Ook is het boek beschikbaar in het Frans via deze link.

Voor informatie over het kopen van een hard copy kun je contact opnemen met Ilse Hoenderdos

Telefoonnummer: 06-10312010, email: ilse@copper8.com

Deel artikel
Twitter LinkedIn

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten