Eager to do good

Ons team

Wij zijn Copper8 en wij realiseren de circulaire economie. Door te adviseren, te onderzoeken en te ondernemen. We hebben een intrinsieke motivatie om de wereld te verbeteren, dat is wat ons verbindt en drijft.

Hoe kunnen we samen de transitie inzetten? Dat houdt ons structureel bezig.

btn Laurien
Laurien van Houten Stagiair
btn Copper8Moja-8
Moja Reus Consultant
btn Copper8-22
Cécile van Oppen Co-Founder
btn Tijs-10
Tijs van Bussel Consultant
btn Copper8januari2023-12_aangepast
Tomas Peeters Consultant
btn Gerben1
Gerben Broekhuijsen Consultant
btn Gwen
Gwen Aartsma Consultant
btn Noor Huitema
Noor Huitema Co-Founder
btn Sybren Bosch
Sybren Bosch Senior consultant
btn Copper8-46
Hendrik de Vries Senior consultant
btn Copper8mei2021-45
Jeroen van Muiswinkel Senior consultant
btn Copper8 september 2018-11
Ilse Hoenderdos Happiness manager
btn Copper8-13
Rose Wobben Office Assistant
btn Stefan Hoge
Stefan Favrin Consultant
btn Copper82020-37
Eline van Terwisga Consultant
btn Copper8januari2023-25
Lucie Jansen Consultant

Vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? We staan altijd open voor gesprekken met talentvolle mensen! Stuur een email naar info@copper8.com als je samen met ons een betere wereld wilt bouwen.

meer info

Afstudeerstagair(e) Kantorentransformatie

Wij zijn op zoek naar een proactieve en enthousiaste stagiair(e) die graag zijn/haar scriptie zou willen schrijven over het onderwerp ‘kantorentransformatie’. Ben jij ondernemend en enthousiast, gedreven en doelgericht, en overtuigd dat idealisme gepaard gaat met realisme? Wil jij graag jouw scriptie schrijven over een vernieuwend onderwerp dat ertoe doet? Misschien zijn we dan wel op zoek naar jou!

De Nationale Beleidsplannen geven aan dat er een enorme bouwopgave is voor woningen (ruim 1.000.000 voor 2030). Haast automatisch wordt hierbij gedacht aan het realiseren van nieuwbouwwoningen, terwijl er andere alternatieven zijn die een veel lagere milieu-impact hebben. Het transformeren van (leegstaande) kantoren naar woningen is  zo’n optie. Ondanks de ruim 3,3 miljoen vierkante meter aan leegstaande kantoren in 2019 – komt deze grote transformatieopgave maar mondjesmaat van de grond.

Een onderzoek in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties benoemt een aantal belangrijke barrières voor deze kantorentransformatie. Een belangrijke financiële barrière betreft het afboeken op de waarde door beleggers.

De maatschappelijke keerzijde van deze barrière is echter enorm: toegenomen milieu-impact als gevolg van nieuwbouw waardoor onze klimaatdoelen steeds verder buiten bereik komen. Is het in stand houden van het huidige lineaire economische systeem het waard?

Wij zoeken een stagiair(e) die zich gaat verdiepen in deze materie, waarbij wij denken aan het uitvoeren van een Maatschappelijke Kosten Baten Analyse (MKBA) van Kantorentransformatie versus Nieuwbouw, bijvoorbeeld aan de hand van een aantal cases.

Als stagiair(e) ben je in eerste instantie bezig met jouw (WO) afstudeerscriptie, maar ook zul jij met jouw onderzoek meewerken aan een nieuw te maken publicatie over dit onderwerp.

Kun jij binnen deze hypothese jouw ei kwijt, dan horen wij graag van jou als je daarnaast aan de onderstaande punten voldoet:

 • Intrinsiek gemotiveerd om met duurzaamheid aan de slag te gaan
 • Durf om buiten de gebaande paden te treden
 • Ondernemend, enthousiast om mee te bouwen aan een jonge organisatie met impact
 • Wil om verbinding te leggen tussen theorie en praktijk
 • WO student in de laatste fase van de studie met een relevante afstudeerrichting, zoals een technische bedrijfskunde, real estate of sustainable business & innovation.

Is bovenstaande een profielschets van jou en ga je de uitdaging graag aan, dan horen wij graag van jou. Stuur dan je CV, je cijferlijst van je studie en een motivatiebrief naar info@copper8.com t.a.v. Ilse Hoenderdos.

meer info

Consultant Bouw

Wie ben jij?
Wij zijn voor de versterking van ons team op zoek naar een consultant. Een bevlogen wereldverbeteraar met analytische vaardigheden, en met affiniteit met de bouwsector. Ben jij ondernemend en enthousiast, gedreven en doelgericht, en overtuigd dat idealisme gepaard gaat met realisme? Wil je meebouwen aan de circulaire economie? Herken jij jezelf in onderstaande beschrijving? Dan horen wij graag van jou!

 • Intrinsiek gemotiveerd om met duurzaamheid aan de slag te gaan
 • Strategisch-analytisch en kwantitatief sterk
 • WO opgeleid, met ofwel een relevante studierichting (bijv. bouwkunde) ofwel ervaring in de bouwsector
 • Onafhankelijk maar teamgericht
 • Ondernemend

Wie zijn wij?
Copper8 is een van de pioniers op het vlak van de circulaire economie in Nederland. Wij adviseren en onderzoeken – alles met als doel om de transitie naar de circulaire economie te versnellen. Als pioniers zoeken wij naar de wegen die anderen kunnen bewandelen. Onze nieuwsgierigheid brengt ons steeds dieper in wat er nodig is om de transitie realiteit te maken. Ons team houdt zich bezig met:

 • Het begeleiden van organisaties in de strategische transitie naar de circulaire economie;
 • Het realiseren van iconische circulaire projecten in de bouw- en maakindustrie;
 • Het geven van trainingen en overdragen van kennis;
 • Het initiëren en uitvoeren van agendazettend onderzoek.

Als bureau willen wij ook zelf het goede voorbeeld geven. Ons organisatie- en bedrijfsmodel laat zien dat óók het traditionele model van de adviesbranche anders moet als we écht willen toewerken naar de circulaire economie. Voordoen, nadoen, zelf doen. Zo verspreiden wij onze kennis en maken wij onszelf misbaar. In opdrachten en bijvoorbeeld door het schrijven van publicaties. Wij kiezen voor projecten op basis van potentiële impact. Zelfs als het budget op is doen wij er alles aan om het project af te ronden.

Bij ons gaat het om een gezonde aarde, en daar hebben wij gezonde mensen voor nodig. Wij hanteren een vierdaagse werkweek en investeren flink in de persoonlijke ontwikkeling van onze mensen. Voor deze inspanningen behoren wij al vier jaar tot de beste 10% van de wereldwijde beweging van B-Corps, en zijn wij ook een Social Enterprise.

Still a match… wat dan?
Bij ons ga je aan de slag als consultant en zal je op meerdere projecten worden ingezet. Je bent dus ook in meerdere teams actief waardoor je je breed kan ontwikkelen ‘on the job’. Wij verwachten dat je eigen verantwoordelijkheid voelt en neemt binnen de projecten en dat je samen met je team bijzondere icoonprojecten neerzet. Je krijgt van ons begeleiding om je eigen grenzen te verkennen. Je krijgt bij ons de ruimte om eigen ideeën en proposities uit te werken en om mee te bouwen aan onze prachtige organisatie.

En nu?
Is bovenstaande een profielschets van jou en ga je de uitdaging graag aan, dan horen wij graag van jou. Stuur dan je CV, je cijferlijst van je studie en een motivatiebrief naar info@copper8.com t.a.v. Ilse Hoenderdos.

Ons netwerk

Wij geloven in samenwerken. Daarom proberen we, als de behoefte bestaat, partijen uit ons netwerk in een project aan te haken. Zo voegen we samen maximale waarde toe aan het duurzame eindresultaat.

Abonneer u op onze nieuwsbrief