Eager to do good

Ons team

Wij zijn Copper8 en wij realiseren de circulaire economie. Door te adviseren, te onderzoeken en te ondernemen. We hebben een intrinsieke motivatie om de wereld te verbeteren, dat is wat ons verbindt en drijft.

Hoe kunnen we samen de transitie inzetten? Dat houdt ons structureel bezig.

btn Tijs-10
Tijs van Bussel Consultant
btn Gwen
Gwen Aartsma Consultant
btn Copper8Hanna-20
Hanna Boes Stagiair
btn Copper8januari2023-12_aangepast
Tomas Peeters Consultant
btn Copper8-22
Cécile van Oppen Co-Founder
btn Manon
Manon van Ginkel Consultant
btn Gerben1
Gerben Broekhuijsen Consultant
btn Laurien
Laurien van Houten Stagiair
btn Noor Huitema
Noor Huitema Co-Founder
btn Sybren Bosch
Sybren Bosch Senior consultant
btn Copper8-46
Hendrik de Vries Senior consultant
btn Copper8mei2021-45
Jeroen van Muiswinkel Senior consultant
btn Copper8 september 2018-11
Ilse Hoenderdos Happiness manager
btn Copper8-13
Rose Wobben Office Assistant
btn Stefan Hoge
Stefan Favrin Consultant
btn Copper82020-37
Eline van Terwisga Consultant
btn Copper8januari2023-25
Lucie Jansen Consultant

Vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? We staan altijd open voor gesprekken met talentvolle mensen! Stuur een email naar info@copper8.com als je samen met ons een betere wereld wilt bouwen.

meer info

Afstudeerstagair(e) Kantorentransformatie

Wij zijn op zoek naar een proactieve en enthousiaste stagiair(e) die graag zijn/haar scriptie zou willen schrijven over het onderwerp ‘kantorentransformatie’. Ben jij ondernemend en enthousiast, gedreven en doelgericht, en overtuigd dat idealisme gepaard gaat met realisme? Wil jij graag jouw scriptie schrijven over een vernieuwend onderwerp dat ertoe doet? Misschien zijn we dan wel op zoek naar jou!

De Nationale Beleidsplannen geven aan dat er een enorme bouwopgave is voor woningen (ruim 1.000.000 voor 2030). Haast automatisch wordt hierbij gedacht aan het realiseren van nieuwbouwwoningen, terwijl er andere alternatieven zijn die een veel lagere milieu-impact hebben. Het transformeren van (leegstaande) kantoren naar woningen is  zo’n optie. Ondanks de ruim 3,3 miljoen vierkante meter aan leegstaande kantoren in 2019 – komt deze grote transformatieopgave maar mondjesmaat van de grond.

Een onderzoek in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties benoemt een aantal belangrijke barrières voor deze kantorentransformatie. Een belangrijke financiële barrière betreft het afboeken op de waarde door beleggers.

De maatschappelijke keerzijde van deze barrière is echter enorm: toegenomen milieu-impact als gevolg van nieuwbouw waardoor onze klimaatdoelen steeds verder buiten bereik komen. Is het in stand houden van het huidige lineaire economische systeem het waard?

Wij zoeken een stagiair(e) die zich gaat verdiepen in deze materie, waarbij wij denken aan het uitvoeren van een Maatschappelijke Kosten Baten Analyse (MKBA) van Kantorentransformatie versus Nieuwbouw, bijvoorbeeld aan de hand van een aantal cases.

Als stagiair(e) ben je in eerste instantie bezig met jouw (WO) afstudeerscriptie, maar ook zul jij met jouw onderzoek meewerken aan een nieuw te maken publicatie over dit onderwerp.

Kun jij binnen deze hypothese jouw ei kwijt, dan horen wij graag van jou als je daarnaast aan de onderstaande punten voldoet:

  • Intrinsiek gemotiveerd om met duurzaamheid aan de slag te gaan
  • Durf om buiten de gebaande paden te treden
  • Ondernemend, enthousiast om mee te bouwen aan een jonge organisatie met impact
  • Wil om verbinding te leggen tussen theorie en praktijk
  • WO student in de laatste fase van de studie met een relevante afstudeerrichting, zoals een technische bedrijfskunde, real estate of sustainable business & innovation.

Is bovenstaande een profielschets van jou en ga je de uitdaging graag aan, dan horen wij graag van jou. Stuur dan je CV, je cijferlijst van je studie en een motivatiebrief naar info@copper8.com t.a.v. Ilse Hoenderdos.

Ons netwerk

Wij geloven in samenwerken. Daarom proberen we, als de behoefte bestaat, partijen uit ons netwerk in een project aan te haken. Zo voegen we samen maximale waarde toe aan het duurzame eindresultaat.

Abonneer u op onze nieuwsbrief