Lucie Jansen

Consultant

Lucie is een zonnemens: geef haar een zonnetje, een fijn gezelschap en mooie natuur, en dan is ze snel tevreden. Maar om hier net zo van te kunnen blijven genieten is een systematische verandering nodig. Hoe prikkel je de juiste mensen om mee te gaan in een transitie? Dat is precies wat Lucie interessant vindt.

Vrienden omschrijven Lucie als iemand die goed kan luisteren en vervolgens de vinger op de juiste plek kan leggen. Ze haalt energie uit het afwegen van verschillende perspectieven, staat open voor variërende opvattingen en benaderingen, maar is wel gedreven om op een efficiënte manier tot een conclusie te komen. In die zin stelt ze zich kritisch op, vanuit een begripvolle houding.

Lucie interesseert zich in het snijvlak tussen mens en milieu, en houdt zich graag bezig met hoe mensen gestimuleerd kunnen worden. Met zowel een achtergrond in economie als politicologie is Lucie opzoek naar (beleidsmatige) prikkels voor een circulaire economie. Samenwerken aan een duurzame toekomst, dat is wat Lucie wil.