Authentiek vastgoed is geen droom; het is werkelijkheid!

Door Cécile,
op 22 juli 2015

4 juni jl. sprak Noor Huitema op de PROVADA over authentiek vastgoed, en vooral over de bereikbaarheid hiervan.

Authenticiteit gaat niet over anders zijn, het betekent eerder dat het gevoelsmatig klopt en origineel is. Dat maakt het woord meteen ongrijpbaar en een containerbegrip.  Om het enigszins te vatten:  authenticiteit is de uitkomst van handelen uit persoonlijke waarden en drijfveren. Te durven zijn wie je bent en daarmee kleur te bekennen. Dit geldt zowel voor jou als mens als voor de organisatie waarin je werkt. Waarom willen we authentiek zijn? Het onderscheidt, inspireert en geeft vertrouwen.

Naast jezelf de vraag te stellen, is het van zeer groot belang dat je als vastgoedmanager de juiste vraag aan de markt stelt, zodat marktpartijen met het juiste antwoord c.q. oplossing kunnen komen. Als opdrachtgever ga je dus niet zélf op zoek te gaan naar de ultieme oplossing, maar laat je marktpartijen – de experts – nadenken. Een ultiem project begint dan ook bij een ultieme samenwerking waarmee je jouw project kan verwezenlijken. Een ander uitvraagproces dus, dat begint met het stellen van de juiste vraag.

Dit uitvraagproces:

Deze 3 punten lijken goed uitvoerbaar, toch blijkt de praktijk weerbarstig. Authentiek vastgoed vraagt namelijk openheid, een dialoog met partij(en) waarin je kwetsbaar durft te zijn. Als organisatie moet je laten zien hoe je er écht in staat en wat je écht als vastgoed zou willen hebben, kleur bekennen dus. Partijen moet dit kunnen ervaren. Ja, dit klinkt als een droomscenario.

De cases Co-Green (oftewel stadstuin Overtoom), Alliander Duiven en ons eigen kantoor hebben bewezen dat droomscenario’s uit kunnen komen, en het juist bij dromen begint! Co-Green heeft al meerdere prijzen gewonnen: Zuiderkerkprijs 2014 en Groene Speld 2012. Voor Alliander wordt deze maand de gerenoveerde huisvesting in Duiven opgeleverd, en ook dit project wordt nu al vaak als vooruitstrevend voorbeeld aangehaald.

Kortom, hoe dichter je bij jezelf staat en vanuit je eigen waarden handelt, hoe beter je in staat bent jezelf te onderscheiden van anderen en je eigen merk kunt neerzetten, als vastgoedmanager en als organisatie. Dromen worden zo werkelijkheid!

 

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief