Copper8 zet aan tot denken op SDG Action Day

op 26 september 2018

Foto: SDG Action Day 2018 | John Akerman Özgüc

Op 25 september werd de SDG Action Day georganiseerd. Copper8-collega Sybren leidde een workshop over de samenhang tussen de energietransitie en circulaire economie. Hij gaf een sneak preview van de vraag naar zeldzame aardmetalen voor de Nederlandse energietransitie. Die zijn nodig voor het realiseren van onze windmolens en zonnepanelen, en daarmee voor onze duurzame energieproductie. Dit rapport wordt op vrijdag 28 september gepubliceerd op Springtij Forum.

In de voorbereiding schreef Sybren reeds een column over zijn visie op de SDG’s: Waarom zouden we juist nu iets moeten met de SDG’s? De kern van het stuk: de SDG’s zijn wellicht niet ideaal, maar wel de beste taal die we internationaal hebben. We moeten immers globaal met elkaar toe te werken naar een wereld waar we op lange termijn met elkaar in willen (blijven) leven.

Op 25 september 2018 was het precies drie jaar na het vaststellen van de Sustainable Development Goals. Dat gebeurde op 25 september 2015, door de Verenigde Naties in New York. Sindsdien organiseert het SDG Charter in Nederland de SDG Action Day, met als doel om ook in Nederland de SDG’s verder te realiseren. Meer informatie over de SDG Action Day is te vinden op de website van het SDG Charter.

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten