Design Thinking voor circulair bouwen

op 06 november 2020

Op 20 oktober 2020 is Juan D’Coutho afgestudeerd met het afstudeeronderzoek ‘Realizing Circular Ambitions within the Built Environment – A Design Thinking Approach’.

Juan heeft onderzocht hoe principes uit ‘Design Thinking’ kunnen helpen tijdens de initiatieffase van gebouwen met hoge circulaire ambities. ‘Design Thinking’ is een ontwerpproces voor producten waarvan het eindresultaat (what) onbekend is, maar de ‘why’ en ‘values’ wel bekend zijn. Zij sprak met verschillende experts op het gebied van de Circulaire Economie en Design Thinking en heeft drie cases geanalyseerd:

Op basis van literatuuronderzoek, diepte-interviews en de onderzochte cases heeft Juan een strategie ontwikkeld die opdrachtgevers kan helpen om circulaire ambities centraal te stellen en te concretiseren. De strategie is flexibel te gebruiken voor opdrachtgevers met uiteenlopende ervaring in circulariteit.

Juan studeerde af voor haar master ‘Construction Management and Engineering’, een samenwerking tussen de faculteiten Civiele Techniek, Bouwkunde en Technische Bestuurskunde. Wij mochten de praktische kant van haar onderzoek begeleiden, in nauwe samenwerking met haar mentoren van de TU Delft, Dr. Daan Schraven en Dr. John Heintz.

Het volledige afstudeeronderzoek ‘Realizing Circular Ambitions within the Built Environment’ is hier te vinden. Op dit moment werkt Juan aan een whitepaper, die ook in het Nederlands beschikbaar zal zijn.

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten