Masterclasses circulaire economie voor regio Leiden

op 04 januari 2019

De regio Leiden wil aan de slag op het gebied van circulaire economie. Economie071, een samenwerkingsverband van publieke en private partijen uit de Leidse regio, organiseert daarom een serie Masterclasses. Dat er bijna 100 deelnemers zijn, laat zien hoe erg het onderwerp leeft. Vanuit Copper8 zijn wij gevraagd om deze masterclasses in te vullen, samen met het Centrum voor Milieuwetenschappen van de Universiteit Leiden.

Serie van vier Masterclasses

In een serie van vier Masterclasses worden de bijna 100 deelnemers meegenomen in de achtergrond van circulaire economie. De eerste twee Masterclasses richten zich daarbij meer op de theoretische achtergrond van circulaire economie. In de laatste twee Masterclasses gaan deelnemers aan de slag met een eigen circulair project in hun organisatie. De opbouw van de Masterclasses is als volgt:

Eigen circulair project

Om deelnemers handelingsperspectief te geven, brengen zij een eigen project in. Tijdens de Masterclasses gaan deelnemers in kleine groepjes met hun project aan de slag. Daarin maken deelnemers onder meer een systeemschets van de betrokken partijen. Ook analyseren zij de materiaalstromen en financiële stromen rondom hun project, en ontwikkelen zij een circulair model om naartoe te werken. Deelnemers doen zo niet alleen kennis op, maar ervaren ook wat er nodig is om een circulaire economie te realiseren.

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten