Noor Huitema presenteert ‘Circulair Bouwen: het nieuwe normaal’ op Building Holland

op 07 oktober 2020

In samenwerking met Building Holland organiseert Cirkelstad op 27, 28 en 29 oktober haar derde Nationale Werkconferentie, een evenement dat volledig gaat over circulair en inclusief bouwen. Dit jaar betreft het een volledig digitale editie, waar je bij kunt zijn via een live stream (zie onderaan).

Tijdens dit evenement presenteert Noor Huitema op woensdag 28 oktober van 11:45 – 12:45 uur samen met Marije Kamphuis (Van Wijnen) en Roger Mol (Rijksvastgoedbedrijf) de voortgang op het convenantenprogramma ‘Samen Versnellen’. Een driejarige samenwerking waarbij wordt toegewerkt naar het ondertekenen van het convenant: ‘Circulair Bouwen: het nieuwe normaal’. Dit alles in het kader van de ambitie ‘Nederland Circulair in 2050’.

Het Samen Versnellen programma is een initiatief van Cirkelstad en BZK en betreft een samenwerking tussen zes grote opdracht gevende partijen (Rijksvastgoedbedrijf, Rijkswaterstaat, Gemeente Amsterdam, Gemeente Utrecht, Gemeente Rotterdam, Gemeente Den Haag) en vijf grote opdracht nemende partijen (BAM, van Wijnen, Dura Vermeer, Volker Wessels en Synchroon). Het doel is om samen tot een eenduidige definitie van ‘circulair bouwen’ te komen, hoe dit uit te voeren en helder uiteen te kunnen zetten wat de impact hiervan is. Dit alles doen zij door in drie jaar tijd audits af te nemen bij 84 projecten in de domeinen van Gebied, Infra, Wonen en Utiliteit en op basis van projectinformatie uit de praktijk ‘Het nieuwe normaal’ van circulair bouwen vast te stellen.

Noor Huitema licht toe hoe de audit is opgebouwd en wordt uitgevoerd. Marije Kamphuis deelt de eerste resultaten en Roger Mol geeft antwoord op vragen als: Hoe kijkt het Rijksvastgoedbedrijf tegen circulair bouwen aan? Wat kunnen we van opdrachtgevers en opdrachtnemers verwachten en hoe helpt ‘Het nieuwe normaal’ bij het opschalen van het aantal circulaire projecten?

Benieuwd naar ‘Circulair Bouwen: het nieuwe normaal’, of naar de andere onderwerpen die tijdens deze conferentie aan bod komen? Klik dan hier voor meer informatie, en hier om door te klikken naar de registratielink.

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten