Springtij Forum 2022: Koers houden in hoge golven

op 07 juli 2022

Springtij Forum – het jaarlijkse forum op Terschelling over de verduurzaming van Nederland – vindt dit jaar plaats van woensdag 21 t/m vrijdag 23 september. Dit jaar is de centrale vraag hoe we koers kunnen houden in hoge golven. Vanuit Copper8 dragen collega’s Sybren en Jeroen bij aan het thema Circulaire Economie.

 

Vijf sessies

Binnen het thema Circulaire Economie worden dit jaar vijf sessies georganiseerd. We gaan in op de ongemakkelijke waarheden, die we allemaal voelen maar te weinig benoemen. We verdiepen op de belastingverschuiving van arbeid naar grondstoffen en vervuiling, waarbij we de gevolgen van Ex’Tax voor ondernemers inzichtelijk maken. Ook presenteren we een raamwerk voor circulaire risicomodellen, waarmee banken op een andere manier naar financieringsrisico’s kunnen kijken. Met behulp van systeemopstellingen gaan we in op de ‘zachte’ dynamiek tussen mensen, en maken we het onzichtbare zichtbaar. Tot slot verkennen we de rol van Nederland in de wereld vanuit een internationale invalshoek.

 

Tallship

De programmering van deze sessies vindt plaats vanuit het Tallship ‘Echte waarde is rond’. In dit driejarig programma werken we aan het versnellen van de transitie vanuit de thema’s Fiscaliteit, Financiering en Samenwerking. Naast de sessies op Springtij Forum organiseren we ook diverse Actiecafé’s. In juli is het eerste Actiecafé georganiseerd rondom het investeren in de circulaire economie, in samenwerking met Blue City. Op 31 augustus wordt een tweede Actiecafé georganiseerd rondom circulaire IT.

 

Meer weten

Meer weten over het Tallship Circulaire Economie? Dat kan via de website van Springtij.

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten