Circulair Friesland presentatie

op 26 mei 2017

Het thema circulaire economie groeit, ook in Friesland. Vanuit de vereniging Circulair Friesland zijn de afgelopen jaren diverse activiteiten opgestart om Friese partijen meer circulair te krijgen. Sybren sprak met koplopers over hoe de principes achter circulaire economie ook in inkoop- en aanbestedingsprocessen te integreren zijn.

In samenwerking met het InnovatiePact Fryslân en Metabolic is op woensdag 24 mei een startbijeenkomst Circulair Inkopen gehouden. Hier werd met de aanwezige koplopers op circulaire economie, zowel publieke organisaties als bedrijven, gezocht naar manieren om circulaire doelstellingen via inkoopprocessen te bereiken. Sybren Bosch gaf vanuit Copper8 een presentatie over wat circulaire doelstellingen voor gevolgen hebben voor aanbestedingsprocessen. Gerard Roemers vervolgde dit vanuit Metabolic met een presentatie hoe circulariteit meetbaar te maken is.

Vervolgstappen

Na de presentaties zijn de deelnemers met elkaar in gesprek gegaan over eerste stappen. Een belangrijke constatering was de rol van inkoop als ‘steen in de vijver’, via de leverancier van een product richting de rest van de keten. Meerdere deelnemers hebben productgroepen benoemd waar zij mee aan de slag willen, en waardevolle verbindingen zijn gelegd tussen leveranciers en afnemers. Vanuit de vereniging Circulair Friesland wordt hard gewerkt aan vervolgstappen.

Lees hier het artikel uit de Leeuwarder Courant over deze bijeenkomst.

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten