Treinavonturen: Tips voor treinen binnen Europa

Door Gwen,
op 07 november 2023

In één jaar tijd 9000 kilometer afleggen met de trein. Is dat een aanrader of gekkenwerk? Mijn keuze voor treinreizen was vooral ingegeven door mijn zorgen over het klimaat, maar ik werd ook steeds meer aangetrokken tot de avontuurlijke kant van het reizen per trein. En daar ben ik niet in teleurgesteld: het avontuur begint direct en de steeds veranderende uitzichten en landschappen werken onthaastend. Eenmaal uitgestapt, loop je meestal meteen de stad in. Geen files, geen tolwegen, geen gates of bagagebanden… maar wel even je benen strekken voor een snack uit de restauratiecoupé of lekker een boek lezen terwijl buiten de wereld aan je voorbij trekt. Natuurlijk is niet alles rozengeur en maneschijn. Slapen in een nachttrein blijft een uitdaging, overstappen kan soms iets te avontuurlijk zijn met als gevolg dat je de overstap mist (maar denk het om en je hebt een micro-avontuur op een plek waar je anders nooit was geweest). En voor sommige bestemmingen is treinreizen nog steeds duurder dan vliegen. Maar als je kijkt naar de voordelen en je beseft dat je een gezondere en veiligere (want meer duurzame) keuze maakt: zou het dan voor jou ook een aanrader kunnen zijn?

Ik hoop je te inspireren, en om de praktische kant van het verhaal iets concreter te maken deel ik hieronder wat ervaringen op basis van mijn meest bijzondere treinavonturen uit 2023.

In de winter naar de zon: Marseille via Parijs
Reisduur: 8 uur
Prijsindicatie voor een enkele reis: €100

Waarom? Laat de koude winter achter je en maak een reis naar het zonnige zuiden van Frankrijk. Afgelopen februari was dit de beste keuze die ik kon maken. Een werkdag in de trein met een lunchpauze in Parijs, en in de avond zat ik al op het terras aan de haven in het Zuid Franse Marseille te genieten van heerlijke Franse wijn. Ik wil zeker deze wintermaanden weer! 

De reis. De trein is schoon, ruim en prima om in te werken. Denk er wel aan dat je in Parijs nog moet wisselen van station. Gelukkig kan dit heel makkelijk met de metro. Op de terugweg kozen wij ervoor om de reis op te delen in twee stappen, met een overnachting in Parijs. Hierdoor hebben we ook nog een winterse middag in Parijs kunnen beleven. 

Lessen en tips. Het is een hele relaxte reis, waarin je goed kunt werken of ontspannen. Helaas zitten niet in alle treinen stopcontacten dus zorg dat je goed opgeladen bent voor je vertrekt. 

 

De winterse bergen van Noorwegen: Van Oslo naar Bergen (maar eerst met de boot)
Reisduur: 1 dag naar Kopenhagen + 1 nacht naar Oslo + 1 dag naar Bergen
Prijsindicatie voor een enkele reis: €70 naar Kopenhagen + €70 naar Oslo met de boot + €125 van Oslo naar Bergen 

Waarom? Één van de mooiste treinreizen van Europa bevindt zich in Zweden. Het is een onvergetelijke reis voor natuurliefhebbers. Ik wilde deze graag in de winter maken en vertrok eind februari die kant op. Maar hoe kom je bij deze trein als je niet wilt vliegen? Over land en zee natuurlijk! Tijdens mijn reis heb ik de ruimte genomen om tussendoor regelmatig te stoppen. Kopenhagen, Oslo, Flam en Bergen zijn allemaal prachtig om te overnachten en rond te struinen. 

De reis. Wist je dat je binnen een dag met de trein in Kopenhagen kunt zijn? Stap in Kopenhagen aan boord van een boot en reis in de nacht naar Oslo, de hoofdstad van Noorwegen. Wil je niet met de boot? Je kunt ook met de trein! Vanuit Oslo neem je de geweldige treinreis naar Bergen, die je een dag lang door de besneeuwde bergen en fjorden voert. Halverwege is er nog de mogelijkheid om met de Flamsbana (een kleine trein) nog hoger door de bergen te gaan.  

Lessen en tips. Ik heb mij verbaasd over de fijne service die Deutsche Bahn levert. De trein naar Kopenhagen gaat nog niet direct (binnenkort wel!) en je moet dus een aantal keer overstappen. Door vertraging in Duitsland, miste ik mijn overstap in Hamburg naar Kopenhagen. En mijn trein was de laatste directe verbinding van die dag. Ik baalde niet per se van het moeten overnachten in Hamburg, maar meer van de kosten die ik extra zou moeten maken. Ik had immers al een hotel in Kopenhagen en zou nu een nieuw hotel én treinticket moeten betalen. Dat bleek alleen helemaal niet te kloppen. In Hamburg heeft Deutsche Bahn meteen een hotel naast het station voor mij geregeld, met ontbijt en een OV-pas waarmee ik de rest van de dag gratis door Hamburg kon reizen. Ook kon ik een (gratis) nieuw ticket krijgen voor de trein en mocht ik uit alle treinen de dag erna kiezen. Geweldig geregeld!  

 

Matig slapen maar bijkomen in een stad in de natuur: het prachtige Zürich
Reisduur: 1 nacht
Prijsindicatie voor een enkele reis: €75

Waarom? Zürich is een prachtige stad midden in de natuur die de met de nachttrein te bereiken is. Ik ben hier in de zomer heen gereisd om iemand te bezoeken en ik vroeg mij meteen af waarom ik hier niet eerder ben geweest. Het prachtige meer aan de stad maakt het ook in de zomer een hele fijne plek. Wij hebben heerlijk gezwommen met uitzicht op de bergen, maar ook genoten van de stad zelf. 

De reis. De trein is niet goedkoop, dus voor €75 euro krijg je een stoel in een standaard coupé (in de Nightjet). Tegen verwachting in waren dit niet de beste slaapstoelen, aangezien ze helemaal niet naar achter konden. Gelukkig maakt de stad vervolgens heel veel goed! Andere opties zijn een slaapcoupé of een trein overdag. 

Lessen en tips. Als je naar Zürich wilt, scheelt de nachttrein je veel tijd. Maar de hoge kosten voor een slaapcoupé maken dit al snel onaantrekkelijk. Ik zou daarom de volgende keer liever overdag gaan. Die trein is ook nog eens sneller, want de nachttrein doet er langer over. Bij elke stop gaat trouwens ook het licht aan, dus als je al in slaap valt kaarsrecht in je stoel, dan word je weer wakker geschud.  

 

Onverwachte reis terug in de tijd: Roemenië
Reisduur: 2 nachten
Prijsindicatie voor een enkele reis: €250 

Waarom? Wist je dat je in 2 dagen helemaal naar de Zwarte Zee kunt? Wij wilden naar een onbekend land en kregen Roemenië in ons vizier. Mooie natuur, bergen, zee, paard en wagen, beren.. Wij waren verkocht en besloten uit de zoeken hoe we er over land konden komen.  

De reis. Het concept ‘slow traveling’ komt in Roemenië echt tot zijn recht, waar de treinen een stuk langzamer rijden dan wij in Nederland gewend zijn. Dit kan door met de nachtrein naar Wenen te reizen, hier over te stappen naar Boedapest om daar op de trein naar Roemenië te stappen. Wij kozen ervoor om weer een nachttrein te nemen omdat we nog een lange reis voor de boeg hadden, maar dit hoeft niet per se. Binnen een paar uur kun je namelijk al uitstappen in het oosten van Roemenië. Wij besloten de zon te willen opzoeken aan de kust en reden nog een groot deel van de dag (na al in de trein geslapen te hebben) door met de trein (naar Vama Veche, het zuidelijkste kustpuntje van Roemenië). 

Lessen en tips. De eerste tip die ik wil geven: Slaap een nachtje of langer in Budapest, voordat je je reis doorzet met nog een nachttrein! De nachttreinen zijn leuk en redelijk comfortabel, maar het blijft een trein. Het slapen gaat soms wat lastig, doordat de trein natuurlijk veel beweegt en er veel geluiden zijn. Tegelijkertijd is het hebben van een eigen coupé (vooral van Budapest naar Boekarest is dit erg goedkoop) super prettig en maakt het een bijzondere ervaring. Alsof je in een bewegende hotelkamer bent. Een minder prettige ervaring tijdens deze treinreis kwam door de grensovergang. Hier stonden we later op de avond best langs stil en werden we twee keer gecontroleerd. Op zich niks mis mee, maar de grenscontrole was niet erg vriendelijk en het voelde als een woeste onderbreking van de gemoedelijke en fijne reis. Verder is dit natuurlijk helemaal niet erg, maar wel iets om rekening mee te houden. Ga in ieder geval pas slapen na de tweede controle.  

Leestips voor Toekomstige Avonturen

Ben je helemaal in de stemming gekomen om een treinreis te maken en wil je je verder verdiepen? Hieronder wat leestips!

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief