5 vragen aan… Stefan Favrin

op 24 oktober 2019

We hebben er weer een nieuwe kanjer bij! Half oktober is Stefan Favrin bij ons begonnen. Deze analytische held kun je in het weekend ook op het voetbalveld tegenkomen.

Benieuwd naar Stefan? Zoals gewoonlijk stelde we hem vijf vragen voor een snelle kennismaking.

Omschrijf jezelf in 3 woorden…
Doorzetter, kritisch en toegankelijk

Wat is jouw unieke kwaliteit in het team?
Om aan te haken aan de drie woorden waarmee ik mijzelf omschreef, denk ik dat mijn unieke kwaliteit draait rond het feit dat ik analytisch heel sterk ben en dat combineer met een kritische blik. Daarnaast ben ik makkelijk in de omgang en vind ik het leuk om anderen uit te dagen om een hoog resultaat neer te zetten. Met mijn achtergrond in bedrijfskunde breng ik verder ook een goed inzicht mee in het huidige gedachtegoed van veel bedrijven, waardoor het makkelijker is om hierop in te spelen in het faciliteren van de transitie naar duurzamere bedrijfsvoering.

Waarom heb je voor Copper8 gekozen?
Er zijn twee hoofdredenen waarom ik voor Copper8 heb gekozen. De belangrijkste reden is dat ik graag mijn carrière wilde starten in het gebied van duurzaamheid. En dan niet als een bijrol in een organisatie, maar echt als core business. Wat dat betreft is Copper8 natuurlijk perfect, aangezien duurzaamheid hier echt op nummer 1 staat in alles wat ze doen, van de lunch tot aan de inrichting van het kantoor. De tweede reden waarom ik voor Copper8 heb gekozen is voor de kleinschaligheid. Deze kleinschaligheid is in het geval van Copper8 heel krachtig, omdat dit betekent dat het team korte lijntjes heeft, hecht is en dat ieders mening wordt meegenomen. Dit stimuleert de effectiviteit en creativiteit van de oplossingen die ze kunnen aandragen, omdat iedereen weet wat ze aan wie hebben. En om onderdeel te kunnen zijn van zo’n hecht, ambitieus en creatief team is iets wat mij erg aanspreekt.

Wat is jouw droomproject?
Ik vind het moeilijk om echt één specifiek droomproject te definiëren, dus het wordt meer een beschrijving van verschillende elementen die mijn droomproject zou hebben. Mijn ideale project zou een project zijn dat zich op internationaal niveau afspeelt, omdat in mijn ogen in het internationale aspect veel te winnen valt. Niet alleen door de omvang van zo’n project (en dus de gerelateerde impact), maar ook omdat er minder kans is op ‘burden shifting’ als er een bredere scope wordt genomen dan enkel de nationale kaders. Binnen dit internationale perspectief zou mijn droomproject zich richten op het analyseren van hele productketens, waarvoor een advies kan worden uitgebracht om deze ketens te verduurzamen. Hierbij spelen dus zowel kwantitatieve (e.g. de impact) en kwalitatieve (e.g. gedragsverandering) aspecten een rol. De complexiteit van zo’n project is wat het voor mij interessant maakt.

Een ander compleet niet gerelateerd – maar wel erg interessant – project is het stellen van de vraag: is het kapitalistische gedachtegoed waarop onze huidige samenleving is gebouwd wel geschikt om uiteindelijk een duurzame samenleving te creëren, of zijn dit twee contrasterende concepten? Zou een ander gedachtegoed beter geschikt kunnen zijn om de duurzaamheidsproblemen van de huidige maatschappij op te lossen? Ik denk dat dit een interessante vraagstelling is, omdat we het kapitalistische systeem eigenlijk als gegeven nemen. Wellicht levert een verkenning op dit gebied waardevolle inzichten op die we mee kunnen nemen in het toekomstige wereldbeeld dat we willen creëren.

Als je niet bezig bent de wereld te verbeteren, waar kunnen we je dan vinden?
Dat verschilt nogal. Drie dagen in de week ben ik in ieder geval bij mijn voetbalclub te vinden waar ik nu al zo’n 13 jaar actief ben. Daar speel ik in een vriendenteam met spelers waarmee ik ook al die jaren terug op mijn 6e mee ben begonnen met voetballen. Als ik niet op het voetbalveld sta, dan lees ik thuis graag een boek (fictie of duurzaamheidsgericht) of spendeer ik graag tijd met mijn vriendin, met mijn tweelingbroer of/en met mijn vrienden.

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten