Inspiratiesessie voor studenten

op 16 januari 2018

Van 15 tot 19 januari was de Week van de Circulaire Economie. Ook dit jaar heeft Copper8 een evenement verzorgd in deze Week: een inspiratiemiddag voor studenten. Dit deden we in samenwerking met SustainableTalent, dat duurzaamheidsprofessionals wil koppelen binnen de arbeidsmarkt.

Onder begeleiding van collega Cécile van Oppen en Annick Schmeddens (SustainableTalent) zijn studenten met elkaar in gesprek gegaan. Over hun persoonlijke drijfveren, hun ideeën van een circulaire economie en de rol die zij voor zichzelf zagen weggelegd. Ook het belang van samenwerking kwam ter sprake: hoe komt het dat mensen in hun diepere natuur tóch vaak voor zichzelf kiezen? En wat is de invloed van deze keuze op het vertrouwen dat we in anderen hebben?

Wij geloven dat we een duurzame wereld alleen kunnen creëren als we onze kennis en ervaring zo goed mogelijk delen. Met deze inspiratiemiddag hebben we daar weer een stap in mogen zetten. Maar de studenten hebben ook ons weer geïnspireerd: hun passie en creativiteit maakt ons hoopvol over de toekomst.

Over de Week van de Circulaire Economie

De Week van de Circulaire Economie is een initiatief van Nederland Circulair, met als doel om zo veel mogelijk ondernemers te inspireren op circulaire economie. De Week is in 2018 voor de derde keer georganiseerd, en wordt ieder jaar groter. Het evenement van Copper8 is een van de ruim 50 evenementen geweest die door heel Nederland zijn georganiseerd.

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten