Nominatie ABN AMRO Duurzame 50

op 05 maart 2020

Al 12 jaar zet het team van Copper8 zich in voor duurzaam én circulair bouwen. Dit jaar worden deze inspanningen wederom beloond met een nominatie voor de ABN AMRO Duurzame 50. Op woensdag 25 maart wordt de Duurzame 50 gevierd én wordt de nummer 1 bekend gemaakt tijdens het Green Tie Gala op Building Holland.

Ook in 2019 realiseerde het team van Copper8 opnieuw impact in de circulaire bouweconomie. Icoonprojecten zoals het Waterschapshuis zijn opgeleverd. Er zijn ambitieuze aanbestedingen in de steigers gezet voor verschillende Woningcorporaties en Universiteiten. Wij publiceerde onze eerste reeks papers over Circulaire Verdienmodellen, waarvan een specifiek gaat over de bouwsector. En, nog mooier, initieerde wij samen met Ex’Tax, het Groene Brein en SuperUse studios een project op om te experimenteren met een belastingverschuiving (van arbeid naar grondstoffen) in de bouw, en wat dit gaat doen met de business case voor circulair bouwen.

Gelukkig zijn we nog lang niet uitgeput, en blijven we de aankomende jaren werken aan mooie icoonprojecten en de juiste beleidsmatige setting voor een grootschalige transitie.

Wij feliciteren alle andere genomineerden, en ook alle andere mensen die (al dan niet achter de schermen) keihard werken aan de duurzame transitie.

Meer informatie over de ABN AMRO Duurzame 50 is hier te vinden. En… dit jaar mag het publiek ook stemmen, help je ons mee om in de Top 50 te komen? Stemmen kan hier tot 9 maart.

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief