Diensten

Certified B

Training circulair inkopen

Wij hebben een training ontwikkeld op basis van onze praktijkervaring en onderzoek. In deze training leren deelnemers hoe circulaire producten en diensten kunnen worden ingekocht. De training kan worden aangepast aan de hand van specifieke behoeftes en/of aandachtspunten, ook kan de training In-Company worden gegeven.

Wat wij doen

Bij het doorlopen van de circulair inkopen training richten we ons op 3 hoofdonderdelen:

  1. Technisch-inhoudelijk: wat verstaan we onder circulariteit? En wanneer is een product nou echt circulair? Ook het meten en beoordelen hiervan komt aan de orde.
  2. Proces: hoe vraag je circulariteit van je leveranciers? Welke samenwerking moet ik daarvoor aangaan? En niet te vergeten: hoe moet ik mij intern organiseren?
  3. Financiën: welke financiële afspraken moet ik maken om circulariteit te borgen? Welke circulaire verdienmodellen kunnen gebruikt worden? Hoe belonen we circulaire prestaties dusdanig dat belangen van alle partijen zijn uitgelijnd?

We doorlopen zo alle aspecten die komen kijken bij circulair inkopen. Niet alleen kennis, maar juist kunde zorgt ervoor dat lessen worden toegepast in de praktijk, zo wordt elke deelnemende organisatie verwacht met een pilotproject deel te nemen aan de training.

Onze ervaring

In 2015 hebben wij besloten om deze training te ontwikkelen. Deze geven wij nu voor het 3e achtereenvolgende jaar namens PIANOo (het Expertise Centrum Aanbesteden van het ministerie van Economische Zaken) aan een 30-tal aanbestedingsplichtige organisaties. Inmiddels hebben wij de training ook ingekort voor verschillende doelgroepen: een delegatie van de Baltische staten, andere inkoopadviesbureaus, en ook hebben wij voor de Gemeente Amsterdam de training aangepast zodat deze toepasbaar is voor bouwbedrijven. In 2017 hebben wij een vijftal grote bouwers opgeleid in hoe zij hun inkoopprocessen kunnen benutten om een bijdrage te leveren aan de Circulaire Economie

Wil je meer weten over onze diensten? Mail ons.