Afstudeerstagiair(e) Kantorentransformatie gezocht!

op 20 juni 2022

Wij zijn op zoek naar een proactieve en enthousiaste stagiair(e) die graag zijn/haar scriptie zou willen schrijven over het onderwerp ‘kantorentransformatie’. Ben jij ondernemend en enthousiast, gedreven en doelgericht, en overtuigd dat idealisme gepaard gaat met realisme? Wil jij graag jouw scriptie schrijven over een vernieuwend onderwerp dat ertoe doet? Misschien zijn we dan wel op zoek naar jou!

De Nationale Beleidsplannen geven aan dat er een enorme bouwopgave is voor woningen (ruim 1.000.000 voor 2030). Haast automatisch wordt hierbij gedacht aan het realiseren van nieuwbouwwoningen, terwijl er andere alternatieven zijn die een veel lagere milieu-impact hebben. Het transformeren van (leegstaande) kantoren naar woningen is  zo’n optie. Ondanks de ruim 3,3 miljoen vierkante meter aan leegstaande kantoren in 2019 – komt deze grote transformatieopgave maar mondjesmaat van de grond.

Een onderzoek in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties benoemt een aantal belangrijke barrières voor deze kantorentransformatie. Een belangrijke financiële barrière betreft het afboeken op de waarde door beleggers.

De maatschappelijke keerzijde van deze barrière is echter enorm: toegenomen milieu-impact als gevolg van nieuwbouw waardoor onze klimaatdoelen steeds verder buiten bereik komen. Is het in stand houden van het huidige lineaire economische systeem het waard?

Wij zoeken een stagiair(e) die zich gaat verdiepen in deze materie, waarbij wij denken aan het uitvoeren van een Maatschappelijke Kosten Baten Analyse (MKBA) van Kantorentransformatie versus Nieuwbouw, bijvoorbeeld aan de hand van een aantal cases.

Als stagiair(e) ben je in eerste instantie bezig met jouw (WO) afstudeerscriptie, maar ook zul jij met jouw onderzoek meewerken aan een nieuw te maken publicatie over dit onderwerp.

Kun jij binnen deze hypothese jouw ei kwijt, dan horen wij graag van jou als je daarnaast aan de onderstaande punten voldoet:

Is bovenstaande een profielschets van jou en ga je de uitdaging graag aan, dan horen wij graag van jou. Stuur dan je CV, je cijferlijst van je studie en een motivatiebrief naar info@copper8.com t.a.v. Ilse Hoenderdos.

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten