Copper8 spreekt op R3.0 congres

op 20 augustus 2020

Van 8 tot en met 11 september aanstaande wordt voor de 7e keer het R3.0 congres gehouden. Het thema van het internationale congres is dit jaar “Redesign for a Regenerative & Distributive Economy: Closing Systemic Gaps”.

Het vierdaagse congres is zo ingedeeld dat op de eerste dag de plenaire sessies worden gehouden binnen vier sub-thema’s:

Van 9 tot 11 september zal in verschillende break-outs zal worden gediscussieerd over relevante onderwerpen.

Binnen het sub-thema ‘Wetenschap & gedrag’ zal collega Cecile van Oppen in gesprek gaan met professor Harald Sverdrup over het onderwerp Grondstoffenschaarste. Onder leiding van Kees Klomp zullen zij verschillende onderwerpen bespreken zoals de urgentie van grondstoffenschaarste op basis van de systemische modellen van professor Sverdrup, het belang van het verbreden van het klimaatdebat naar een duurzaamheidsdebat waar grondstoffen een onderdeel van zijn, en hoe we toe kunnen werken naar een eerlijke en duurzame energietransitie.

De rapporten over respectievelijk de Metaalvraag voor de Energietransitie en Elektrisch Vervoer bieden daarbij een basis voor het gesprek.

Meer weten of inschrijven? Dat kan hier.

 

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten