Impact meten staat bij ons nooit op zichzelf. Daarom is onze eerste stap altijd om samen met onze opdrachtgever te onderzoeken welke ambities zij voor circulaire economie en duurzaamheid hebben. Vervolgens creëren we draagvlak voor deze ambities door sessies met mensen vanuit verschillende organisatiedelen. Het daadwerkelijk verbeteren van circulaire prestaties is immers het belangrijkst; de impactberekening slechts een onderbouwing. Sturen op impact is wat ons betreft ondersteunend aan de strategieontwikkeling.
De tweede stap is het meten van verschillende impacts. Dit kan op verschillende schaalniveaus, bijvoorbeeld een sector, een organisatie, een afdeling, een evenement, of op niveau van een inkooptraject.
De derde stap is het monitoren van de voortgang op de doelstellingen die zijn vastgesteld in het reductieplan. Het uitgangspunt is dat wij de tools en advies meegeven zodat organisaties zelf periodiek kunnen monitoren op hun voortgang. Uiteraard kunnen we ook voor langere tijd betrokken blijven, bijvoorbeeld in de vorm van een ‘helpdesk’.
We hebben op verschillende niveaus en voor verschillende organisaties het traject ‘Sturen op impact’ doorlopen. Een aantal voorbeelden zijn: