Week van de Circulaire Economie 2020

op 08 januari 2020

Van maandag 3 februari tot en met vrijdag 7 februari 2020 staat Nederland volledig in het teken van de circulaire economie! Circulaire koplopers organiseren allerlei evenementen om andere professionals mee te nemen in de circulaire economie. Tijdens deze jubileumeditie is het thema ‘Tour Circulair’.

Door het hele land krijgen goede voorbeelden een podium, ontmoeten voorlopers elkaar en krijgen starters concrete handvatten aangereikt om zelf aan de slag te gaan.

Wil je weten wat Copper8 allemaal gaat doen deze week? Hieronder onze bomvolle agenda voor die week:

Maandag 3 februari

Gehele dag: Nationale Conferentie Circulaire Economie in de Fokker Terminal in Den Haag. Tijdens deze bijeenkomst zullen wij in samenwerking met KPMG een workshop geven met als thema “Circulaire Verdienmodellen: Kansen en Barrières”. Ook nemen wij deel aan een debat over “Circulair Aanbesteden” dat door Arcadis wordt georganiseerd. Inschrijven kan hier.

Dinsdag 4 februari

8.00-11.00: Masterclass Circulair Aanbesteden in The Green House in Utrecht. Deze ochtend wordt jou een duurzaam ontbijt voorgeschoteld, waarna je van Ernest van de Voort het verhaal achter The Green House zult horen. Trilux zal ook vertellen over hun aandeel in The Green House, waarna Cécile een korte Masterclass over Circular Aanbesteden in de Bouw zal geven. Inschrijven kan via deze link.

14.45-15.45: Workshop over Klimaatneutrale en circulaire infraprojecten tijdens de Inspiratiedag van Rijkswaterstaat in het LEF Future Center. Samen met Jasper Flapper zal Sybren in gaan op vraagstukken zoals milieukosten en circulariteit in gunningcriteria. Inschrijven kan hier.

Woensdag 5 februari

09.00-12.00: Kickoff Friese Circulair Inkopen Academy. Circulair Friesland heeft de ambitie om de eerste circulaire Provincie van Nederland te worden. Om deze ambitie maar weer te onderstrepen zijn wij gevraagd om de Circulair Inkopen Academy die wij voor het 4e jaar in opdracht van PIANOo uitvoeren, nu ook in Friesland te gaan geven. Benieuwd? Mail Sybren of Hendrik voor meer informatie.

12.00-13.00: Noor verzorgt een lunchlezing over de circulaire economie bij Waternet.

13.00-17.00: De toekomst van de product designer in CIRCL. Tijdens deze workshop zal Marijn een inspirerende introductie geven over de circulaire economie. Meer informatie is hier te vinden.

Donderdag 6 februari

15.00-17.00 (besloten bijeenkomst): Inspiratiesessie over circulaire hotels. Hoe kunnen de general managers van hotels een bijdrage leveren aan duurzaamheid? Cécile en Marijn zullen deze workshop geven.

Vrijdag 7 februari

09.00-12.30: Seminar ‘Transitie naar een Circulaire Bouweconomie’ in CIRCL. Samen met de Gemeente Amsterdam, Alba Concepts en Excess Materials Exchange organiseren wij een goed gevuld ochtendprogramma over de stand van zaken van circulair bouwen in de Gemeente Amsterdam en de rol die digitalisering daarin kan spelen. Inschrijven kan hier.

Maar gelukkig zijn er ook nog heel veel andere partijen die hun deuren openen voor een goede dosis inspiratie. Benieuwd wat er allemaal te doen is? Kijk dan hier.

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten