Week van de Circulaire Economie 2021

op 07 januari 2021

Van maandag 1 februari tot en met vrijdag 6 februari 2021 staat Nederland volledig in het teken van de circulaire economie! Circulaire koplopers organiseren allerlei evenementen om andere professionals mee te nemen in de circulaire economie.

Door het hele land krijgen goede voorbeelden een podium, ontmoeten voorlopers elkaar en krijgen starters concrete handvatten aangereikt om zelf aan de slag te gaan.

Wil je weten wat Copper8 allemaal gaat doen deze week? Hieronder onze agenda voor die week:

Maandag 1 februari

De week start met de Nationale Conferentie Circulaire Economie. Hier presenteren Sybren, Floris en Jeroen onze nieuwste whitepaper: Circulaire Businesscase: rekenen aan vastgoed voor een circulaire bouweconomie. Met deze circulaire businesscase wordt de reguliere businesscase uitgebreid met de kosten en baten over de gehele levensduur en worden de milieukosten mee. In een workshop gaan zij dieper in op de inhoud van de whitepaper en gaan zij met deelnemers in gesprek over wat dit kan betekenen voor hun eigen vastgoedontwikkelingen. Je kunt je inschrijven via de website van de conferentie! De whitepaper wordt later in februari gelanceerd.

Woensdag 3 februari

Systeemdynamica van de Circulaire Economie: Cécile en Marijn brengen de complexe maatschappelijke systemen in kaart die de traditionele lineaire economie in stand houden. Dit maakt duidelijk waarom het zo uitdagend is om de huidige economie om te buigen naar een circulaire variant, maar het geeft ook inzicht in wat we wél kunnen doen om deze transitie te versnellen! Deze workshop wordt aangeboden door Circl en is online te volgen. Registeren kan via deze link.

Webinar Circulair Inkopen: Godard en Hendrik geven, in samenwerking met de Gemeente Alkmaar, een webinar over Circulair Inkopen. Met dit webinar krijg je inzicht in de belangrijkste aspecten van circulair inkopen. Naast Godard en Hendrik komen er ook twee ervaringsdeskundigen aan het woord om je bruikbare tips te geven!

Ronde tafel Samenwerking met de markt: Vanuit Pakhuis de Zwijger modereert Sybren, samen met Katja Nelissen (ProRail), een ronde tafel voor ProRail. Deelnemers gaan in gesprek over de benodigde samenwerking tussen opdrachtgevers en marktpartijen om circulaire ambities te realiseren.  Registeren voor de livecast van deze sessie kan op deze website.

Donderdag 4 februari

Inspiratiesessie Circulair Inkopen in de GWW: Sybren geeft een besloten inspiratiesessie bij de Provincie Noord-Holland over Circulair Inkopen in de GWW. Daarbij staat de in oktober gepubliceerde Handreiking Circulair Inkopen in 8 stappen centraal.

Mocht je willen weten wat er allemaal nog meer te doen is tijdens de week, kijk dan hier voor het volledige programma!

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten