nl
Menu

Sybren spreekt voor Circulair Friesland

26 mei 2017

Het thema circulaire economie groeit, ook in Friesland. Vanuit de vereniging Circulair Friesland zijn de afgelopen jaren diverse activiteiten opgestart om Friese partijen meer circulair te krijgen. Sybren sprak met koplopers over hoe de principes achter circulaire economie ook in inkoop- en aanbestedingsprocessen te integreren zijn.

In samenwerking met het InnovatiePact Fryslân en Metabolic is op woensdag 24 mei een startbijeenkomst Circulair Inkopen gehouden. Hier werd met de aanwezige koplopers op circulaire economie, zowel publieke organisaties als bedrijven, gezocht naar manieren om circulaire doelstellingen via inkoopprocessen te bereiken. Sybren Bosch gaf vanuit Copper8 een presentatie over wat circulaire doelstellingen voor gevolgen hebben voor aanbestedingsprocessen. Gerard Roemers vervolgde dit vanuit Metabolic met een presentatie hoe circulariteit meetbaar te maken is.

Vervolgstappen

Na de presentaties zijn de deelnemers met elkaar in gesprek gegaan over eerste stappen. Een belangrijke constatering was de rol van inkoop als ‘steen in de vijver’, via de leverancier van een product richting de rest van de keten. Meerdere deelnemers hebben productgroepen benoemd waar zij mee aan de slag willen, en waardevolle verbindingen zijn gelegd tussen leveranciers en afnemers. Vanuit de vereniging Circulair Friesland wordt hard gewerkt aan vervolgstappen.

Lees hier het artikel uit de Leeuwarder Courant over deze bijeenkomst.

 • “It is those who start with why, that have the ability to inspire those around them, or find others to inspire them.”

  – Simon Sinek –
 • “Hoe heerlijk is het, dat niemand een minuut hoeft te wachten met te beginnen de wereld langzaam te doen veranderen!”

  – Anne Frank –
 • “Onderschat nooit de kracht van slechts een paar gedreven, liefhebbende mensen; juist zij veranderen de wereld.”

  – Margaret Mead –
 • ” Want het is onmogelijk… totdat iemand het gedaan heeft.”

   

  – Nelson Mandela –
 • “Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg.”

  – Einstein –
 • “Wil je snel gaan, ga dan alleen. Wil je ver komen, ga dan samen.”

  – Afrikaans gezegde –
 • “We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt.”

  – Einstein –
 • “De enige bron van kennis is ervaring.”

  – Einstein –
deze site duurzaam bekijken?
sluiten

wij houden van een frisse, heldere website met lekker veel wit(ruimte). maar juist dat witte is eigenlijk helemaal niet duurzaam. want hoe lichter de website, hoe meer stroom je computer daarmee verbruikt. dus als je wat langer op onze site blijft kun je de eco-knop gebruiken. de site wordt dan in een duurzaam-donkere kleurstelling weergegeven.

eco stand aanzetten
eco stand sluiten