Circular construction

Circular construction

Copper8 likes to support ambitious construction projects. We take on the ambitions, organize collaborations, develop financial models and explore circular solutions with design teams.

What we do

We zijn graag vanaf het begin betrokken bij de vraag van de opdrachtgever. Zo kunnen we samen de ambities formuleren, marktpartijen selecteren en samenwerking stimuleren. En bij voorkeur borgen we gelijk de ambities in een financieel model. Daarnaast denken we mee met ontwerpteams over circulaire oplossingen. Hoe we dat doen? Door vanuit het circulaire perspectief alternatieven aan te dragen. Ons uitgangspunt bij circulaire bouwprojecten is altijd dat deze herhaalbaar en schaalbaar zijn. Elke betrokken partij moet er financieel op vooruit gaan én er moet een bruto duurzaamheidswinst zijn.

Our experience

Wij stonden aan de wieg van Stadstuin Overtoom, het eerste circulaire woningbouwproject van Nederland. Sindsdien hebben wij in de bouw diverse iconische projecten begeleid, zoals Alliander Duiven, Alliander Bellevue, het circulaire kantoor van RHDHV in Amsterdam, het Voedingscentrum en QO Hotel in Amsterdam.

Related Projects

Want to learn more about our services? Email us.

Stay up to date with Copper8