Jeroen Verberne is WELL AP!

op 01 mei 2020

Wij zijn ontzettend trots dat Jeroen Verberne zijn examen voor WELL Accredited Professional (AP) met een succesvol resultaat heeft afgerond! Als WELL AP is het zijn ambitie om op basis van wetenschappelijk onderzoek gebouwen gezond te maken en een gezonde werkomgeving voor gebruikers te creëren.

De WELL Building Standard TM is het eerste classificatiesysteem ter wereld dat zich uitsluitend richt op de gezondheid van gebouwen in relatie met haar gebruikers. De WELL Building Standard TM richt zich op 11 thema’s: lucht, licht, water, voeding, beweging, thermisch comfort, geluid, materialen, geestelijke gezondheid, sociale gezondheid en innovatie. Op basis van medisch-wetenschappelijk onderzoek meet en beoordeelt de WELL Building Standard TM het effect op de gezondheid en welzijn van mensen. Hiermee krijgt een opdrachtgever inzicht wat het effect is op o.a. het hart- en vaatstelsel, luchtwegen, immuunsysteem en het spierstelsel van het menselijk lichaam.

Uit onderzoek blijkt dat wij als mens gemiddeld zo’n 90% van onze tijd doorbrengen in een gebouw. Ook het grootste deel van de exploitatiekosten van high-end gebouwen en bedrijven zijn afkomstig van werknemers. 90% van de bedrijfskosten van een bedrijf gaat inmiddels naar salarissen en personeel. Daarom is het van cruciaal belang dat medewerkers betrokken zijn, gelukkig, gezond en tevreden blijven. Het initiëren van WELL leidt tot een lager ziekteverzuim, evenals een hogere productiviteit, omzet en winst.

In de transitie richting de circulaire economie zien wij steeds meer raakvlakken tussen menselijke gezondheid enerzijds en de gezondheid van materialen anderzijds. Zo hebben gezonde materialen direct impact op de kwaliteit van een werkplek en de gezondheidsprestaties van een gebouw. Ook resulteert het bouwen met hernieuwbare en natuurlijke materialen in een gezonde gebruiksomgeving. Een integrale benadering van gezondheid en circulariteit is van essentieel belang.

Jeroen begeleidt opdrachtgevers bij het succesvolle invullen van de WELL-eisen en pleiten voor een mensgericht gezond ontwerp. Onderdelen van deze begeleiding zijn:

  1. Voorlichting over de De WELL Building Standard TM en gezonde gebouwen,
  2. Een nulmeting van de huidige situatie,
  3. Procesadvisering en stappenplan bepaling voor het behalen van een WELL-certificaat en
  4. Begeleiding bij het behalen van een eventueel certificaat (zilver, goud of platina) en deelnemen aan het team gedurende het ontwerp, realisatie en oplevering van het bouw.

Heeft u interesse in één van bovengenoemde stappen of heeft u behoefte aan meer informatie, neem dan contact met ons op!

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten