Metaalvraag Elektrisch Vervoer

op 28 september 2019

Om klimaatverandering te voorkomen is het belangrijk om de uitstoot van onze mobiliteit te verlagen. Op dit moment lijken elektrische auto’s daar de beste oplossing voor. Maar hoeveel kritieke metalen zijn er nodig voor deze elektrische auto’s? En is de beschikbaarheid van deze metalen voldoende om in onze vraag te voorzien? Samen met Metabolic en het Centrum voor Milieuwetenschappen van de Universiteit Leiden zijn wij tot de conclusie gekomen dat we – voor het realiseren van de Nederlandse doelstellingen – meer dan ons ‘eerlijk’ deel aan kritieke metalen nodig hebben.

Download het rapport: Metaalvraag van Elektrisch Vervoer (Nederlands). Er wordt op dit moment gewerkt aan een Engelse vertaling.

Nieuwe mobiliteitsconcepten nodig

Er zijn nieuwe mobiliteitsconcepten nodig om met minder voertuigen in onze huidige mobiliteitsbehoefte te blijven voorzien. Dit komt doordat de huidige globale productie van sommige kritieke metalen onvoldoende lijkt voor de grootschalige overstap naar elektrisch vervoer. Berekeningen voor Nederland laten zien dat we in 2030 maximaal 1.000.000 elektrische auto’s kunnen hebben rijden. Uitgangspunt daarbij is dat we niet meer dan ons ‘eerlijk deel’ van de wereldwijde jaarproductie van belangrijke kritieke metalen gebruiken.

Complexe ketens

De ketens van kritieke metalen zijn lang en complex. Opschaling kost veel tijd, vraagt grote investeringen, en niet alle theoretische reserves zijn technisch of economisch winbaar. Als niet op tijd wordt begonnen met opschaling van productie, worden deze kritieke metalen schaars. Deze schaarste leidt tot toenemende competitie, zowel tussen toepassingen als tussen landen. Tekorten of onderbrekingen in de toevoer van kritieke metalen kunnen de ontwikkeling van elektrisch vervoer vertragen: iets dat we niet kunnen gebruiken vanuit onze klimaatopgave.

Drie oplossingsrichtingen

Om de klimaatdoelen te halen is het belangrijk om voertuigen op fossiele brandstoffen uit te faseren. Uitgaande van elektrische auto’s als technologie zijn er drie oplossingsrichtingen om de vraag naar kritieke metalen te beperken, die in het rapport ieder zijn uitgewerkt in een scenario:

Volgende puzzelstukje

Dit onderzoek is een volgende puzzelstukje in de vraag welke rol kritieke metalen spelen in onze nieuwe, duurzame economie. Vorig jaar is in dit kader de studie Metaalvraag van de Nederlandse Energietransitie gepubliceerd, met een focus op windmolens en zonnepanelen.

Meer weten? Neem dan contact op met collega’s Sybren Bosch of Hendrik de Vries.

ENJOYED THIS ARTICLE? SHARE IT!

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws en updates van het Copper8-team

Gerelateerde berichten