Op date met de planeet, een podcast over de planetaire grenzen

op 06 mei 2022

Copper8 is altijd op zoek naar manieren om haar missie kracht bij te zetten. Daarom zijn we samen met de Groene Afslag begonnen met het maken van een podcast over de planetaire grenzen. Met gepaste trots presenteren wij onze nieuwe show: op date met de planeet!

De negen planetaire grenzen zijn ontwikkeld door wetenschappers van het Stockholm Resillience Centre. Het model maakt inzichtelijk wat de belangrijkste processen op Aarde zijn die ervoor zorgen dat de mensheid kan functioneren én floreren. Maar elk proces heeft een kantelpunt. Dat wil zeggen een waarde waarbij, zodra het wordt overschreden, onomkeerbare veranderingen plaatsvinden die de veilige en stabiele leefomgeving van de mens op aarde in gevaar brengt.

Hoog tijd dus voor een beter begrip van deze belangrijke grenzen! Want welke gevolgen heeft het als we onze relatie met de Aarde op het spel zetten door structureel over haar grens te gaan?

In deze podcast onderzoeken we welke grenzen dit precies zijn en gaan we op zoek naar een antwoord op de vraag: voor wie willen we eigenlijk veranderen? Doen we dat voor de Aarde, voor onszelf of voor de generaties na ons? Een betere wereld begint tenslotte bij het stellen van een betere vraag.

Elke aflevering duiken podcast-hosts Hendrik en Eline met experts de diepte in om er achter te komen wat er allemaal achter deze planetaire grenzen schuilt gaat. Ga met hen mee op ontdekkingsreis en kom erachter hoe jij jouw relatie met de Aarde goed houdt.

Tot het eind van het jaar zetten we elke maand één van de negen grenzen centraal en vragen wij ons af: wat kunnen wij doen om onze relatie met De Aarde goed te houden?

Benieuwd wat Moeder Aarde vindt van deze podcast? Beluister hier onze trailer!

 

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten