Gezocht: stagiair(e) Circulaire Verdienmodellen / Dubbele BTW

op 11 september 2020

Wij zijn op zoek naar een proactieve en enthousiaste stagiair(e) die graag zijn/haar scriptie zou willen schrijven over het onderwerp ‘dubbele BTW’. Wij bieden deze stageplek aan in samenwerking met BUURMAN.

Ben jij ondernemend en enthousiast, gedreven en doelgericht, en overtuigd dat idealisme gepaard gaat met realisme? Wil jij graag jouw scriptie schrijven over een vernieuwend onderwerp dat ertoe doet? Misschien zijn we dan wel op zoek naar jou!

In de transitie naar een Circulaire Economie willen wij toe naar een grotere mate van hergebruik van materialen en producten. Ondernemers die actief zijn in hoogwaardige vormen van hergebruik kampen echter met de uitdaging dat er bij de 2e levensduur opnieuw BTW betaald moet worden over het product; terwijl dit in een 1e levensfase ook al is gedaan. Mede hierdoor komt de ‘business case’ van circulair ondernemen onder druk te staan.

De afgelopen jaren hebben wij met meerdere ondernemers gesproken die kampen met deze problematiek. Deze is ook eerder beschreven in onze publicatie Circular Revenue Models: Required Policy Changes for the Transition to a Circular Economy. Wij willen diepgaander onderzoek doen in verschillende sectoren naar de uitdaging die een dubbele BTW vormt bij het aantrekkelijk maken van het circulaire alternatief.

Wij zoeken een stagiair(e) die middels casegericht onderzoek bij verschillende ondernemers (o.a. BUURMAN) onze eerdere analyse verdiept en versterkt. Als stagiair(e) ben je in eerste instantie bezig met jouw (WO) afstudeerscriptie, maar ook zul jij met jouw onderzoek meewerken aan een nieuw te maken publicatie over dit onderwerp. Kun jij binnen deze hypothese jouw ei kwijt, dan horen wij graag van jou als je daarnaast aan de onderstaande punten voldoet:

  • Intrinsiek gemotiveerd om met duurzaamheid aan de slag te gaan
  • Cijfermatig onderlegd, met name als het gaat om financiële casuïstiek
  • Durf om buiten de gebaande paden te treden
  • Ondernemend, enthousiast om mee te bouwen aan een jonge organisatie met impact
  • Wil om verbinding te leggen tussen theorie en praktijk
  • WO student in de laatste fase van de studie met een relevante afstudeerrichting (te denken valt aan Economie, Sustainable Business & Innovation, etc.)

Is bovenstaande een profielschets van jou en ga je de uitdaging graag aan, dan horen wij graag van jou. Stuur dan je CV, je cijferlijst van je studie en een motivatiebrief naar info@copper8.com t.a.v. Ilse Hoenderdos.

Deel artikel

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten