Circulair inkopen en aanbesteden

Circulair inkopen en aanbesteden

Inkoop is een krachtig middel om duurzaamheid en circulariteit te ontwikkelen. Eén van onze expertises is daarom het begeleiden van inkooptrajecten en aanbestedingen waarbij hoge ambities worden nagestreefd.

Wat wij doen

Eerst brengen we de functionele eisen, de ambities en de scope in kaart. Daarna toetsen en verrijken we die met de ambities van de markt. Zo laten we marktpartijen in een vroege fase al meedenken over de opgave en dat komt het resultaat ten goede.

Daarna geven we vorm aan de aanbestedingsprocedure, waarbij we ondersteunen bij het opstellen van de selectie- en gunningsdocumenten en een beoordelingsmethodiek.

Ook ontwikkelen we methodes om circulariteit te meten. En geven we aandacht aan de samenwerking tussen disciplines en de borging door middel van passende verdienmodellen.

Onze ervaring

Sinds 2008 zijn wij bezig met het in de praktijk brengen van de technische circulaire gedachte. Zo hebben we veel ervaring opgedaan met het vormgeven van (EU-) aanbestedingen voor (semi-)publieke organisaties en het begeleiden van marktuitvragen voor private partijen.

We zijn een veelgevraagd spreker geworden voor Circulair Inkopen en Aanbesteden. We werken nauw samen met Rijksoverheid om de circulaire economie in Nederland verder te brengen én we geven de training Circulair Inkopen. In 2019-2020 geven we die bijvoorbeeld voor de vierde keer aan zo’n 60 deelnemers van aanbestedingsplichtige organisaties in opdracht van PIANOo (het expertisecentrum aanbesteden).

Projecten

Wil je meer weten over onze diensten? Mail ons.

Abonneer u op onze nieuwsbrief